V roce 2023 nás čeká již 15. ročník přípravy k talentovým zkouškám FestAD.

Již patnáct let sledujeme nové trendy a pomáháme studentům s přijetím na výběrové školy architektury, designu a výtvarného umění. Přijímací řízení prochází neustálými změnami a nároky na připravenost a informovanost uchazečů se stále zvyšují.

Také letošní „talentovky v lednu 2023 přinesly nemalé výzvy:

  • K velkému překvapení i letos zůstala část zkoušek online – a to se týkalo nejen testů, ale dokonce i talentových úkolů.
  • Přijímací řízení obsahovalo více samostatných částí (např: odevzdání portfolia/ domácího úkolu/ NSZ SCIO/ talentových zkoušek/ testů/ ústních pohovorů…)
  • Portfolio bylo mnohdy vyžadováno nejen v originálech, ale také v digitální verzi. Což se zdá být silným trendem do budoucna.

Pro zájemce (druhých a třetích ročníků středních škol) jsme proto připravili ucelenou přednáškuJak se připravit na talentové zkouškyPodělíme se v ní o cenné informace ke zkouškám, ukážeme práce přijatých studentů a odhalíme úspěšnou strategii, která pomohla mnoha uchazečům v přijetí na vysněné obory. Posluchači získají také odkaz na nejnovější e-book zdarma ke stažení.

Stejná přednáška je k dispozici zdarma a bez registrace do 15.6.2023 – prostřednictvím zaslaného odkazu.

Všechny budoucí umělce, architekty a designéry také zveme k účasti na 15. ročníku prázdninového přípravného kurzu FestAD – v Praze (9.-13.7.2023) a ve Valašském Meziříčí (31.7.-4.8.2023).