O víkendu proběhl v Praze 16. ročník Mezinárodního geodetického pětiboje IG5. Do soutěže se z naší školy přihlásily dva tříčlenné týmy, které bojovaly spolu s dalšími 31 družstvy z Čech, Slovenska a Maďarska o medailové umístění. Organizátoři připravili cca 12,5 km dlouhou trasu s poměrně náročným výškovým profilem. Po několika propršených dnech byl terén v některých místech obzvláště podmáčený, což závodníkům komplikovalo běžeckou část. Geodetické úlohy byly již tradiční, horizontace + centrace totální stanice, nivelace, určování výměr, zeměpisný test Evropy a obzvláště oblíbená úloha trigonometrického určování výšek, která nejednomu družstvu zamotala hlavu. Máme velkou radost, že v konkurenci celkem 33 soutěžních týmů se umístilo družstvo z Brna na medailové bronzové pozici v kategorii 1, ve které se hodnotí rychlost absolvování závodu spolu s přesností řešených úloh. V kategorii 2, ve které se hodnotí pouze přesnost řešení geodetických úloh, skončili těsně pod bednami, tedy 4. Za krásnou reprezentaci a především obrovské nasazení OBOU týmů vám za celou Kudelku moc děkujeme.
Vítězné pozice patřily v kategorii 1 týmu Praha A1 🥇 Praha C30🥈 a Brno A6🥉. V kategorii 2 Praha A1🥇 Letohrad B33🥈 a Žilina A9🥉. Nováčkem v soutěži byli studenti z Plzně, kterým patří obdiv za zdárné absolvování závodu mezi ostřílenými účastníky.
Pokud jste mezi organizátory při slavnostním vyhlášení poznali studentku z G4, tak v tu chvíli byla v roli překladatelky pro maďarské účastníky závodu.
Velký dík a obdiv patří SPŠ zeměměřická a Geografické gymnázium Praha za perfektní organizaci závodu.